Han är lika farlig som mördaren i Breivika

Mijailovic talar nu ut i pressen om varför han mördade Anna Lind och man undrar hur mycket betalt han får för det. För inte gör han det gratis efter att ha hållit tyst i så många år. Annas barn och man har bett denne mördare att tala om varför men han har knipit käften trots det. En kallhammrad mördare som anser att hans motiv angår endast honom och ingen annan. Två små barn berövas sin mor och inför domstolen håller han god min. Denne man är lika farlig som mördaren i Norge. De agerar precis på samma sätt och är lika kalla.

Mijailovic hade lika gäran ha kunnat attackera Björklund om han hade haft kniven i fickan då han talade på ett möte. Men tur för Björklund att kniven fattades då. Den dag Anna Lind var ute och shoppade med sin väninna sökte mördaren ett offer och hon hade oturen att komma förbi honom. Ett hat mot politiker är vad han har och det kunde ha varit vem som helst.

Att han nu går ut med sitt motiv tyder på att någon betalat bra för att han ska berätta. Visst är det bra att de anhöriga får svar på frågor de säkert burit med sig i alla dessa år, men jag ifrågasätter om det är försvarligt att betala för dem. Tror inte att det är hans samvete som får honom till det. Nu ska det väl komma en bok också och mördaren tjäna pengar på sitt bestialiska dåd. Jag tycker att pengarna ska gå till de två pojkar som mist sin mor. Inte för att det kompenserar förlusten utan för att mördaren inte ska sko sig. Men han har rätt i att han är hatad och föraktad av många. Att mörda för sina egan tillkortakommanden är avskyvärt och helst vill jag glömma att denne man ens existerar.

Jag är ingen fan av Anna Lind eller hennes politik, men anser att hon inte förtjänade att dö. Hon brann för sina åsikter och det är hedervärt vilket många andra politiker borde ta efter.

Lämna ett svar