Hur ska man agera ?

En försvunnen farbror till President Obama har hittats i USA och det då valkampanjen startat. Är inte det lite konstigt att han hittats just nu? Vi vet ju att valkampanjerna kan vara ganska smutsiga i USA och jag misstänker att vissa i motståndarlägret har ett finger med i detta. De måste jubla i alla fall. Onayango Obama åkte till USA för 25 år sedan och kom aldrig tillbaka, vilket skildras i Obamas bok från 1987. Farbrodern har varit efterlyst av interpol, men inte hittats förrän nu då han togs för rattfylla av polisen. Vilket lustigt sammanträffande eller hur?

Presidenten har inte kunnat nås för kommentar och det kan bero på flera saker. Han är ute på valturne så nyheten måste komma som en chock för allihop. Sedan gäller det att bestämma sig för hur man ska agera och det är nog inte det lättaste. Gör man fel nu så är chansen att bli omvald körd. Hans medarbetare jobbar säkert på ett uttalande och det ska bli intressant att höra. Nu anser jag att Obama inte är ansvarig för vad en farbror gör men det är säkert många i USA som anser att han är det. Dubbelmoralen i USA och dess styrande är horribel ibland. Många ser nog en chans att hämnas på olika saker han gjort under sin presidentperiod. Så hur ska Obama agera?

Lämna ett svar