Världens bästa story

Så heter en bok som kommer ut i handeln idag och det är Lars Adaktusson, journalist på svt som skrivit den. Under många år har han hållit i debattprogrammet Agenda, där flera politiker och andra kända gäster medverkat. Däribland Göran Persson, före detta socialdemokratisk partiledare och statsminister.

Många kollegor och journalister har vittnat om Perssons bufflighet och översittarfasoner, som sårat och fått efterspel i tidningarna. Han har kallat Per Nuder för “din lille skit” inför journalister och andra politiker, vilket är översitteri av högsta rang. Inför en intervju i Agenda låtsades han leta efter Leif Padgrotsky under bordet. Ett sätt att nedvärdera och förlöjliga honom inför andra.

Adaktusson skriver också att inför sändningarna ville Persson skapa oreda och instabilitet, men han ryggade aldrig tillbaka inför frågor som han inte förberett sig inför. Så det är en annan bild vi får av den forne partiledaren som gemene man kanske inte kände till tidigare. Säkerligen en hel del som Persson inte vill ska komma ut. Man funderar på hur han idag kan hålla föreläsningar om ledarskap för andra chefer och hur skadligt det är. Jag hade inte önskat mig en chef som nedvärderar mig eller kastar skit på mig inför andra. Ska verkligen våra chefer lära sig detta? Rena rama mobbningen kallar jag det.

Så denna bok borde kanske alla läsa. Jag tror den kan ge lite annorlunda bilder av våra makthavare och få oss att fundera en del.

Lämna ett svar