Vad händer i Afghanistan?

Vi vet ju att Sverige har soldater i Afghanistan och att det är strider titt som tätt. Man kan ju läsa i Afghanistan bloggen om hur våra soldater har det och hur de upplever sin situation. Det är tufft och slitigt att vistas i en del regioner. Men det finns även ljuspunkter som visar att en återuppbyggnad är på gång. Skolor startas och infrastrukturen byggs upp sakta men säkert. Allt är inte bara negativt och man får ett litet hopp om att det en gång ska vara ett land där befolkningen kan leva normalt.

Man återställer forna historiska platser med hjälp av pengar från olika instanser i Europa. El-försörjningen säkras i en del delar av landet. Dessa positiva nyheter kan ni läsa om här:http://www.goodafghannews.com/

När man läser här får man en förhoppning om att Libyen också ska byggas upp på nytt efter allt som skett. Men det finns tyvärr talibaner och klanmedlemmar i både Afghanistan och Libyen som inte vill att länderna ska fungera och moderniseras. Då förlorar de anhängare då folken klarar sig själva. Blir medborgarna läskkunniga så kan de själva bilda sig en uppfattning och gör sig fria från beroende.

Lämna ett svar