Utrikesministern i Örenäs

I dagarna två kommer flera av afrikas utrikesministrar att tillsammans med Carl Bildt diskutera ekonomi och tillväxt. Viktiga samtal som ger norden ett bättre perspektiv på hur utvecklingen är i afrika och hur man tänker i dessa länder.

Ofta glöms denna kontinent bort och man tänker på att det är u-länder som endast kräver bistånd. Så var det kanske tidigare då de förtrycktes av kolonialmakterna, men idag är många av dessa länder demokratiska och har en stark ekonomi. Det är bra att mötet sätter fokus på möjligheter istället för svårigheter. Gunilla Olsson som nyligen varit i Mogadishu, kommer säkert att tala om vad hon sett. Som biträdande utrikesminister har hon sitt fokus på just afrika och har etablerat ett kontaktnät i dessa länder. Vi kanska borde inrätta en särskild ministerpost just för denna kontinent?

http://carlbildt.wordpress.com/2011/09/04/fokus-pa-afrikas-alla-mojligheter/

Lämna ett svar