Läser Tomas Bodströms bok

Som jag berättat tidigare så har jag börjat läsa Bodströms bok “Inifrån” och blir förvånad. Jag trodde att en jurist hade ett bättre och mognare språk. Får en känsla av att den som skrivit boken är mycket omogen och naiv. Inte för innehållet så mycket som för språket han använder. Men innehållet känns mer som att det är en människa på några och tjugo som skrivit, inte någon som är i medelåldern. Jag har bara börjat på boken men redan nu har jag förstått att under Bodströms tid som justitieminister så var det tjänstemännen som skötte jobbet. Han höjer dem till skyarna och anser att de är enormt duktiga. Det hoppas jag verkligen att de är, men att släppa så mycket av jobbet till dem verkar konstigt.

I ett avsnitt skriver han om partigruppens möten som är var tisdag och hur tråkiga de var. Att varken Göran Persson eller Mona Sahlin var närvarande då den interna kritiken skulle dryftas. Var de rädda för kritik eller struntade de helt enkelt i den? Bodström fick kritik för att han hade ett arbete vid sidan om sitt riksdagsuppdrag och poängterar att eftersom det endast är ett uppdrag så kan man inte kalla det ett jobb. Att många som sitter i riksdagen tar uppdraget som ett jobb vilket är fel enligt honom. Jag är glad över att så många tar uppdraget på allvar och ägnar sig åt det vi väljare har gett dem. Varför ska de behöva ha ett arbete vid sidan av då arvodet är högre än vad många av dem skulle få om de arbetade inom det de har utbildning för.

Tar man inte sitt riksdags eller regeringsuppdrag på allvar bör man inte sitta där anser jag. Att han sedan tycker att han blev utfryst av de andra i partiledningen har kanske grund i att inte vara närvarande. Det brukar sägas att om man inte trivs på sin arbetsplats så ska man söka sig bort och det rådet borde någon ha gett Tomas. Men tydligen var han någons favorit och med en snygg nuna ett bra omslagsobjekt. Till viss del verkar det som att han ångrar sin medverkan i riksdagen och jag hoppas att han håller sig därifrån i framtiden.

Lämna ett svar