Utrikesministern från Öresund

Anders Lindberg skriver i dagens ledare i aftonbladet helt andra saker om vår relation med de afrikanska staterna än den bild Carl Bildt ger i sitt inlägg. Är månde socialdemokraterna sura för att de inte får vara med? I mina ögon är inte Urban Ahlin den skarpaste hjärnan så det kanske vore bortkastad tid att låta honom vara med. Jag anser att dessa samtal som pågått i 10 år är viktiga och att de idag är ännu mer viktiga än tidigare, då Sveriges bistånd mest bestod av pengar.

Att dessa stater även får en inblick i Europa och var de står idag är viktigt för dem. Allas våra ekonomier är beroende av varandra och det är klart att de är oroade över det som händer i Europa nu. Tror vi har mycket att lära av varandra och bör börja betrakta de afrikanska staterna på ett annat sätt än som biståndsnationer.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/09/05/bred-dialog-mellan-norden-och-afrika/

Lämna ett svar