Aftonbladet har efterlyst tips på vad de ska granska

De har ett antal reportrar som ska granska olika saker ingående och före sommaren var det skolorna som var i fokus. Efter de tips som kommit in verkar det som att nu är det psykvården som ska granskas. Jag tycker att det är bra att den obefintliga psykvården tas under luppen men blir ändå en hel del konfunderad.

Det är ju nämligen så att det var den socialdemokratiska regeringen som förändrade psykvården till att inte vara vård. Istället skulle de psykiskt sjuka ut i samhället och klara sig själva eftersom det var så förnedrande att de skulle bo på instutioner. Många har blivit uteliggare och mår ännu sämre idag än de gjorde tidigare. Någon vård är det inte att tala om. Så en sossestyrd tidning ska granska något som partiet har förstört. Jag undrar hur grundligt de kommer att granska detta. Antagligen utgår de från det som är idag och skyller på den nuvarande regeringen för de missförhållanden som är.

Jag anser att när instutionerna stängdes så släppte man ut människor i samhället som utan att mena det orsakar skada för andra. Socialdemokraterna regerade Sverige i 45 år och sedan blev det vissa avbrott och sist hade de makten i 12 år och det är mycket som gick fel under den tiden. Bodström tar upp i sin bok skillnaden mellan de som bor i Rinkeby och på Östermalm. Han skriver om de som bor i miljonprogrammets bostadskaserner i Rinkeby och hur de har det. Detta projekt sattes i gång på 60-talet då sossarna ville bygga sig ur lågkonjunkturen, precis som Tyskland gjorde på 30-talet. Slarvigt byggda hyreskaserner där massan skulle bo för att det skulle bli kontor i centrala Stockholm. På Östermalm fanns det både bostadsrätter och hyresrätter vilka man också såg till försvann för att bli endast bostadsrätter. Men det nämner han inte i boken utan ondgör sig endast om hur trångt de bor och skillnaden mellan boendet. Det bor säkert fler psykiskt sjuka i Rinkeby och det tack vare sossarna.

Så vad aftonbladet borde granska när det gäller psykvården är varför den är obefintlig idag och hur 60-talets flummperiod förstörde för dem. Då skulle vi kalla varandra för kamrat och krama varandra vilket gav oss dessa fula bostäder och det är precis det socialdemokraterna vill ha tillbaka. Men jag tycker att alliansen bör göra något åt detta och det å det snaraste. Rätta till det som gjordes fel så att rätt vård ges till de som behöver den.

Lämna ett svar