På söndag är det 10 år sedan terrordåden i USA

Alla har vi väl något minne av den dagen då allt hände. Jag satt vid mitt skrivbord på jobbet då min chef kom in och sade slå över till Sveriges radio, ett flygplan har kört in i det ena av tvillingtornen i New York. När jag satt och lyssnade trodde jag först att det var ett radioprogram som fejkade det hela, precis som George Orwell hade gjort om invasionen från rymden. Men när ett plan till kom och körde in i det andra tornet förstod jag att det var på riktigt och trodde att nu blir det krig.

Efter jobbet satt jag hemma och tittade på CNN och såg allt hända. Hela dagen kändes overklig och man kunde inet förstå att något sådant kunde hända. Det var den dagen då terrorn blev verklig och sedan dess är inget sig likt. Fortfarande känns det som att det hände igår och är lika ofattbart. Nu ska en cermoni hållas på platsen för tvillingtornen och presidenten ska hålla tal. Då ser jag på CNN att man jagar tre misstänkta terrorister som tagit sig in i landet från Afghanistan via ett tredje land. I Bin-Ladins hus fann militären bevis på att al-Qaida har planer på att agera på 10-års dagen.

Man befarar bilbomber, men vet de exakt att det är så terroristerna ska slå till? Ska det ske en ny tragedi på årsdagen eller får amerikanarna hylla dem som dog i attackerna? 3000 människor omkom i eller till följd av det som hände. Det skulle vara som att hela den by jag bor i skulle utplånas och det känns hemskt. Jag hoppas verkligen att söndag blir en lugn dag.

Lämna ett svar