Utrikesministern förbereder för riksdagens öppnande

I morgon öppnar riksdagen för nytt arbetsår och inför detta förbereder sig Bildt på de frågor som ska beslutas där. En viktig fråga för Sverige är ju fortsatt medverkan i Afghanistan och det är väl ett hett ämne efter gårdagens beskjutningar från talibanerna. Jag tycker att det är ganska anmärkningsvärt att de lyckats ta sig ända fram till Nato och ambassaden. Undrar om man slappnat av för mycket i bevakningen. Hur det kommer att gå när trupperna lämnar landet undrar man ju nu. Men USA har inte råd att ha alla sina trupper kvar.

Ukraina är också en oroshärd som Bildt kommer att besöka senare i veckan. Först på Krim och sedan Jalta där överläggningar kommer att ske. En berömd plats som troligtvis alla kommer ihåg från skolan då man fin plugga om freden på Jalta. Inte för att jag tror att en lösning kan nås på någon dag men nog kommer Bildt ha med sig en del synpunkter då han fortsätter till New York och FN.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/09/14/annu-en-arbetsdag-hemma/

 

Lämna ett svar