Nytt terrornätverk byggs upp i Sverige

Ja, tyvärr är det så att Swedish defence league är ett nätverk som sakta byggs upp här i Sverige. Det finns inga förpliktelser eller medlemslistor så man kan delta i vilka arrangemang man vill. Kärnan har kartlagts och den består av 24 stycken, varav 14 är dömda för våldsbrott. Låter det skrämmande? Jag tycker det och att det är English defence leauge som nu försöker etablera sig i skandinavien gör att man känner obehag. Ett nätverk som Utöya mördaren säger sig ha kopplingar till. Alltså ett antimuslimskt nätverk som inte drar sig för att ta till våld.

Än så länge har de inte agerat i någon större omfattning. Den enda demonstration man vet att de deltagit i är den mot moskébygget i Göteborg och den stora demonstrationen i England som urartade i våldsamma kravaller. De säger sig vilja bygga upp nätverket sakta men säkert och vad händer när de anser att de är tillräckligt starka?

Tyvärr finns det ett antal människor som är deras förebilder t.ex Jimmy Åkesson (sd) och med all säkerhet Le Penn som betedde sig helt hysteriskt i går. EU parlamentet höll en tyst minut för de omkomna i Utöya och vid ett av anföranden före detta var det en parlamentsledamot som antydde att Le Penn inte tagit avstånd från massakern. Efteråt bad han om ordet och var helt galen enligt bl a Ulvskog (S) som var närvarande som parlamentariker vid mötet. Han ordade om bolsjeviker och menade att Norge fick skylla sig själva.

Eftersom vi har mötesfrihet och inte någon lag mot extrema grupper, såvida de inte begår våldsdåd vill säga, kan sdl träffas helt fritt och sprida sina virrläror precis hur de vill. Man blir oroad av vad detta ska leda till.

Lämna ett svar