Regeringsförklaringen

Reinfeldt presenterade regeringens regeringsförklaring igår vid riksdagens öppnande och betonade att man måste ta ansvar. Ekonomin är i gungning i hela Europa och rgeringen är bekymrad det hördes igår. Vissa journalister anser att han borde tagit upp fler frågor än just ekonomin men är det egentligen någon idè att göra det om man inte har koll på ekonomin? Att lova saker utan att kunna genomföra dem har varit en röd tråd i alliansens politik och det högakatar jag dem för. Vi har upplevt löften i många år och efter val och regeringsförklaringar har ingenting hänt och det inger inte förtroende.

Bodström räknar upp en radda saker han var med om att genomföra under sin tid som justitieminister, pprecis som att det var endast hans förtjänst att det skedde. Jag tycker att det är pompöst att klappa sig för bröstet när det är ett lagspel att sitta i regeringsposition. Han räknar också upp saker som han borde ha förändrat och då frågar man sig varför gjorde han inte det. Min känsla är att han bara halvhjärtat gjorde sitt jobb och inte riktigt brann för arbetet i regeringen. Tyvärr tror jag att många använder regerings/riksdagsjobb som en språngbräda till att få drömjobb efteråt. De som inte gör det märks och får kirtik av journalister och gör gärna det eftersom de brinner för sitt arbete. Det är sådana vi väljare vill ha i reksdagen inte finlirare som Bodström.

Jag tror också att Reinfeldt inte vill ge oppositionen något att hugga på just nu då man vill inrikta sig på ekonomin. Hade han tagit upp sjukförsäkringen eller pensionerna så hade debatten handlat om det istället. Att han flörtar med miljöpartiet är taktik och smart då de brutit sitt samarbete med socialdemokraterna. Det gäller att få med sig dem så regeringen kan få igenom sina frågor. Återstår att se om det lyckas i kommande debatter och riksdagsomröstningar.

Lämna ett svar