Hur mycket vet politikerna om vår verklighet?

Den frågan kommer för mig då jag läser Ingvar Perssons ledare i dagens aftonbladet. Han ondgör sig över att alliansens ministrar fotas i olika miljöer med röda hjälmar och vita rockar. Visst är det ett sätt att föra ut den nya budgeten och det i små portioner. Men att det skulle vara något nytt är fnys. I alla tider har ministrar och politiker varit ute på arbetsplatser där de fotograferats. Många ministrar i vår nuvarande regering kommer från vanliga arbeten och är inte solade politiker från början, vilket jag tycker är bra.

Socialdemokraterna har i alla tider plockat folk från de egna leden, skolade på Bommersvik och i ssu. Dagens partiledning är inget undantag. Bodström tar upp detta fenomen i sin senaste bok och han är en av dem som inte är uppväxt i ssu. Det fick han också lida för då han aldrig har betraktats som en äkta socialdemokrat. Att vara skolad inom facken eller ungdomsförbundet anses vara meriterande och att komma direkt från arbetslivet är det inte.

Ofta har vi sett hur politiker varit på studiebesök ute på arbetsplatser och jag har funderat på om de egentligen vet hur det är att arbeta i verkligheten. Därför anser jag att denna ledare är dålig. Den skulle istället handla om politikerna verlkigen har en bra insikt om hur det är att ha ett normalt arbete. Konkurrensen om att få ett arbete och sedan behålla det. Jag känner ofta att de inte har en aning om hur det är. De politiker som har arbetat som vi andra har en helt annan syn på livet och ett bra exempel är Gustav Fridolin som hoppade av det politiska livet för att göra annat ett tag. Om fler gjorde som han kanske vi skulle slippa många idiotiska förslag.

Lämna ett svar