Måste alla behandlas lika hos arbetsförmedlingen?

Alla som blir eller är arbetslösa har olika bakgrund och erfarenheter. Men ändå verkar alla få samma slags behandling. Någon som arbetat på samma arbetsplats i 30-40 år, samt haft chefsställning, har inte samma behov som en yngre människa som aldrig haft en anställning. Men ändå ska de gå samma seminarium och coachas på samma sätt. Behöver verkligen en fd chef lära sig hur man söker nytt jobb, skriver cv och uppföra sig under en anställningsintervju? Troligen har denne människa anställt x antal personer under sin tid som chef. Man har en klar uppfattning om hur någon som man tänker anställa ska vara.

Samma gäller också någon som sökt arbete flera gånger under sin verksamma tid. Hur många cv och anställningsintervjuer har denna person skrivit och varit på? Att sitta av tid för att höra någon som förklarar detta är slöseri med tid och pengar. För en som aldrig gjort detta är det värdefullt och viktigt. Jag tycker att coachingen ska anpassas bättre. En del behöver mer hjälp medan andra klarar sig bra själva. Vissa tappar helt fotfästet när de får gå från ett arbete de haft i många år och de behöver hjälp med mer än att skriva cv. Är man erfaren så känns det konstigt att sitta och lyssna på en förmedlare eller coach som är mycket yngre än en själv. De har inte en aning om vilka erfarenheter man har fått i sitt arbetsliv.

Fram för en mer varierad coaching och förmedling.

 

Lämna ett svar