Utrikesministern i Zambia

För att hedra Dag Hammarskjölds minne har Bildt varit i Zambia där han omkom. Vid nedslagsplatsen har ett minnesmärke rests och de ledande i landet betonar vikten av att bevara hans minne. Hans plan sköts ned och det påstås att han dödaes av legosoldater. Dag Hammarskjöld verkade för freden och gjorde mycket för att bevara den i hela världen under sin tid som ordförande i FN.

Sverige har under lång tid haft goda förbindelser med Zambia och det var Olof Palme som inledde dessa under sin tid som statsminister. Idag är det kineserna som har de största intressen i landet och tydligen är de där en masse. Landet har väl inet den bästa ekonomin idag men jobbar på att förbättra den. Hur Sveriges förbindelser är idag vet jag inte men man är mån om att upprätthålla kontakten med de ledande.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/09/18/vardig-dag-i-ndola/

Lämna ett svar