Utrikesministern i New York

Carl Bildt antyder att det finns stora motsättningar i mellanöstern angående Palestinas medlemskap i FN. Många motsätter sig att de ska bli medlemmar så troligen kommer det inte att bli så. Jag tycker att det är synd för blev de medlemmar så kan FN sätta press på palestinierna att sluta med sina raketskjutningar mot Israel. Nu antyder Bildt om att en annan lösning kanske finns. Han har pratat med delegaterna från Turkiet och Finland som har arbetat fram en plan. Hoppas att det är någonting som kan ena alla.

Obama och Sarkozy finns hos libyerna och dit ska Bildt också för att diskutera Libyens framtid och fortsatt hjälp till rebellerna.

I morgon kommer så Reinfeldt till FN och de fortsatta förhandlingarna angående mellanöstern tar vid.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/09/20/patagliga-lasningar/

Lämna ett svar