Utrikesministern uttrycker oro

En kaotisk fredag med möten och tal om vartannat som gör att det rör sig mycket i huvudet. Bildt verkar orolig för att Palestinas ansökan till FN kan utlösa en större konfilkt kan nog vara befogad. Israel verkar inte vara villiga att stoppa byggandet av nya bostäder vilket kan i slutänden utlösa ett nytt krig. Inte något världen vill ha och EU jobbar allt vad man kan för att förhindra detta.

Frågan om medlemskap går direkt till säkerhetsrådet och nog skulle man vilja vara en fluga på väggen och höra vad länderna som ingår där pratar om. Men som Bildt verkar tro så går det nog hett till i de diskussionerna. För oss som inte deltar är det bara att vänta på vad som kommer att sippra ut till pressen. Hoppas vi kan få en saklig rapportering.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/09/23/fyrverkeriets-fredag/

Lämna ett svar