Helt otroligt

Kvinnorna i Saudi Arabien får rösträtt och kan med andra ord påverka politiken. De kan även satsa på en politiks karriär, men får inte köra bil! Hur knasigt är inte det då. Vi är i 2000-talet och fortfarande finns det länder som inte erkänner kvinnor som fullvärdiga människor. Visst är det en framgång att de nu får rösträtt men att inte tillåte dem att köra bil verkar hål i huvudet. Vad är männen rädda för? att kvinnorna ska köra över dem kanske.

Jag funderar lite över om politiken kommer att förändras något i landet då de får rösträtt. Eller kommer männen att dominera precis som tidigare? När ska de få rätt att köra bil och varför har de inte det idag? Det är något som inte stämmer riktigt. Ska männen fortsätta att styra över deras val och bestämma vad de ska välja? De verkar inte vilja släppa greppet om kvinnorna. Kanske en markering att de inte ska tro att de kan göra som de vill. Männen säger att det är de som styr och gasar.

Lämna ett svar