Semester 2011 Normandie

Det var intressant att gå runt på stället med alla saker från kriget och att de var på riktigt. Det var saker som fransmännen tagit reda på och nu ställer ut för oss turister.

Luftvärnskanoner och landstigningsbåtar som visserligen var skamfilade men det var ändå saker som varit i bruk.

Här är en flygplansmotor där rotorbladen blivit en aning böjda vid nedslaget. Det är alltså en motor som lossnat från flygplanet och där kanske piloten omkom då han blev nedskjuten.

Alla dessa pjäser stod utanför ett tält där man visade dokumentärfilmer från landstigningen och det var först när man gick in som de tog betalat.Allt som var utanför var gratis att titta på. Men tänk vilket jobb att samla ihop alla dessa saker från stranden och åkrarna.

Efter denna titt var vi ganska mätta på krig och andra världskriget. Vi åkte till Utah beach som inte hade just någonting från kriget, endast ett museum där man visade saker från canadensarna som landsteg där. Det var dags för oss att hitta en ställplats att stå på över natten. Vi åkte upp mot Cherbourgh.

Lämna ett svar