Utrikesministern i Stockholm

Efter veckan i New York och all dramtik är det dags för konselj i Stockholm. Regeringsarbetet ska planläggas och naturligtvis ska Bildt rapportera vad som kom fram under förra veckan. Sedan ska blicken tydligen riktas mot öst, vilket känns ganska avslaget för oss här nere i södern. För de som bor i Stockholm med omnejd verkar dessa frågor väldigt viktiga om hur utvecklingen går. Våra blickar är mer åt en annan del av Europa och världen.

I Washington fokuserar man på IMF och världens ekonomier som jag anser är viktiga. Det är den diskussionen jag tänker följa. Hur ska Grekland få ordning på sin ekonomi och USA har inte heller det så stabilt heller. Angela Merkel sade idag att man måste slå en järnring kring Greklands ekonomi så landet inte drar med sig resten av EU. Så jag tror att det blir väldigt intressanta diskussioner.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/09/25/vecka-mest-i-stockholm/

 

Lämna ett svar