Semester 2011 Normandie

Mätta på alla historiska föremål och ställen åkte vi upp mot Cherbourg och en ställplats som skulle finnas någon mil från själva staden. Vägen gick efter kusten och var enormt vacker. Ni som brukar se Fångarna på fortet skulle känna igen Fort Boyard som ligger ute i havet. Men det är fler fort som ligger just där.

Det visade sig vara en camping med ställplatser på en bondgård. Inte riktigt vad vi hade tänkt oss men klockan var mycket och magarna kurrade så vi tog in där över natten. Detta var slutstation på vägen söderut för oss och nu var det dags att åka norrut igen. Vädret var vackert så vi kunde sitta ute en bra stund på kvällen. Tyvärr vaknade vi till regn och skyndade oss att gör klart för att åka vidare.

Vi åkte tillbaka till Longes-sur-mer trots att vi gärna vill till nya ställplatser hela tiden, men den var närmast och dessutom gratis så vi valde den för en övernattning.

Dagen efter var det uppehållsväder och vi åkte till Arromanches för att se oss omkring lite. Vi stannade på andra sidan staden och den udde ni ser längst bort är Longes-sur-mer där vi sovit natten innan. Här syns broarna lite bättre och vi passade på att köpa lite souvernirer härifrån. Det var många husbilar som stod här och rätt dyrt att parkera men efter promenad runt och ner i stan, åt vi en bit mat och åkte vidare.

 

Lämna ett svar