Utrikesministern fyller sin kalender inför hösten

Dags att göra planer inför höstens arbete och ringa alla dessa samtal som väntar. Vem känner inte igen detta efter sommaren, fast vi vanliga arbetare har väl gjort detta redan efter semestern. Precis som Bildt önskar man att dygnet hade fler än 24 timmar så att man kunde göra allt viktigt, men det gäller att prioritera eller hur?

Nya ambassadörer brukar installera sig efter sommaren och så även nu och det är utrikesministerns jobb att ta mot dem. Knyta kontakter med de nya människorna så att kommande samtal flyter bra.

Det är mycket som händer ute i världen just nu och ibland känner jag att jag inte hinner med riktigt i svängarna. Vilket Bildt måste göra. Rebellerna i Libyen har tagit hamnen i Sirte och planerar att slå till mot staden när som helst. Det vill man ju inte missa, för om nu Khadaffi finns där så undrar man vad som då ska hända. En känd BBC reporter har fått tillstånd att sända från Syrien och nu kanske rapporterna därifrån blir mer tillförlitliga.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/09/26/standiga-prioriteringar/

 

Lämna ett svar