Grekland vrider sig i plågor

Människorna demonstrerar i Grekland när nya reformer införs och det bestäms om nya skatter i parlamentet, men det är en aning försent att börja protestera nu. Det är ju landets valda socialdemokratiska regering som bäddat för detta ekonomiska kaos. Borde man kanske ha tänkt på lite tidigare som t.ex. valet. Folket får lida för en undermålig ekonomi där den offentliga sektorn är som en vattenskalle och håller på att spricka. Men det är den ekonomiska politik som socialister alltid fört. En stor offentlig sektor där folk får arbete för att få ned arbetslöshetssiffrorna men ingen kontrollerar om de verkligen behövs. Det kostar att ha stora statliga verksamheter igång.

Idag startar en ny revision i Grekland där utomstående kommer att granska ekonomin. Den avbröts då lånet inte gavs tidigare eftersom parlamentet inte genomfört de krav man haft. Övriga Europa kan inte ösa in pengar i ett land som inte tar tag i problemen som orsakat krisen. Detta vill inte de svenska socialdemokraterna prata om för de har ju en likartad ekonomisk politik. Lite genant är det väl.

Istället är det lättare att gå på kungahuset och frågan om fredande av kvinnor. Inte lika brännande frågor. Jag anser att många politiker borde granska sin egen ekonomiska politik för att se om den verkligen håller i det långa loppet. Att kritisera vår regering som bevisligen klarar att sköta Sveriges ekonomi är lätt, men att göra det bättre är svårare. Hur ska socialdemokraterna kunna bevisa det? Törs svenska folket chansa på en socialistisk regering när man ser hur de länder som har sådana är på väg mot katastrof? Den frågan bör man nog ställa sig.

Lämna ett svar