Socialdemokraternas budgetförslag har läckt ut

Jag kan bara konstatera att det är som vanligt, man ska spendera pengar som galningar och sedan får man en skuld istället. Rösta på sossarna så är vi snart på samma nivå som Grekland. När allt pekar på att vi är på väg mot en lågkonjunktur så strör de pengar omkring sig.

De vill bygga ut tunnelbanan i Stockholm, med en kostnad på 1,75 miljarder kronor. Så roligt för stockholmarna då. Jag tycker att det vore bättre att de såg till att tågen fungerade som de ska och kanske lade tätare turer. I övrigt struntar jag i tunnelbanan eftersom jag inte nyttjar den någonsin. Med tre hundar lär det heller inte bli aktuellt. Så att offra mina pengar på det ligger inte i mitt intresse. Borde vara en lokalpolitisk fråga och inte en fråga för rikspolitiken.

En ny förbindelse över Öresund vill de också bygga. Vi kanske ska se till att avgifterna på den bro vi har sänks först så folk har råd att åka över bron. Den färja som nu går mellan Helsingborg-Helsingör tar en knapp halvtimme och det går täta turer så att lägga pengar på en bro verkar lite långsökt. Klart att Helsingborgarna vill ha en bro men då borde man åtminstone vänta tills konjunkturen vänder innan man ger sådana löften. Inget man bör prioritera i nuläget.

Sedan vill man bygga studentbostäder. Men det blir väl i Stockholm det också så resten av landet kommer ha fortsatta problem. Jag kan upplysa om att Lund börjar bygga studentbostäder redan nu, så det behöver man inte byta regering för. Vi ute i landet fixar våra behov ändå.

Man säger att pengar ska omfördelas vilket kan läsas att skatterna kommer att höjas så de som har jobb får betala för sossarnas kalas. De vill absolut inte sänka restaurangmomsen och det ser jag som ren skär motvallspolitik. Alla vet ju också att när man ska bygga något hemma och beräknar kostnaden så brukar slutnotan bli högre än den var från början. De pengarna kommer väl också att tas från skattebetalarna på olika sätt. Snart har vi en skatt på lönen på 50% igen och när våra räkningar är betalda så gapar plånboken tom.

Jag börjar bli riktigt rädd för festprissarna i socialdemokratiska partiet, (läs Bodströms bok så får ni veta att de inte spottar i glaset).

Lämna ett svar