Nu är det klart

De nya i regeringen har presenterats och det blev ungefär som väntat. Annie Lööf blir ny näringslivsminister och Maud Olofsson får avgå som sådan, Lena Ek blir ny miljöminister och Andreas Carlgren får gå. Hatt blir it-minister och alltså kavar i regeringen. Det har ju spekulerats om att just dessa två ska få sluta som ministrar och så blev det alltså. Tror det kan vara bra för regeringen att få in dessa som ministrar.

Två trötta människor som säkert har bidragit att dra ned opinionssiffrorna den senaste tiden får träda tillbaka för nya krafter. Precis så ska det vara. Energifrågorna ska Anna-Karin hatt överta och det gör att Lööf kan koncentrera sig på att vara partiledare och sköta näringslivsfrågor. Något som Maud säkert haft svårt att hinna med.

Frågan är väl också vad som händer om Hägglund tvingas avgå. Röster har ju hörts om att vissa vill att han ska lämna över till Mats Odell. Det kanske är dags att byta där också precis som i andra partier. Tror det tar en hel del på krafterna att vara partiledare då det alltid finns olika åsikter att ta hänsyn till. Tror också att vi kan vänta oss en hel del böcker de närmaste åren från de politiker som avgår och har avgått. Jag hade gärna läst Mona Sahlins biografi om hon skriver en ärlig bok om hur allt var från hennes synpunkt.

Lämna ett svar