Vem ska redovisa vart våra pengar går?

Socialdemokraterna har gått ut med att de vill att kungahuset ska redovisa var pengarna går som de får av oss skattebetalare. Det kan väl vara bra men jag vill föra det ännu längre. Jag tycker att alla riksdagsledamöter ska redovisa vad de gör av de pengar som de får av oss skattebetalare. Det är ju vi som betalar deras löner så vi har väl rätt att veta hur de använder dem. Nu menar jag inte att de ska redovisa vad de äter och sådant. Nej, jag vill veta hur de reser till och från sina hemorter, vilka transportmedel de använder, hur mycket taxi de åker. Vi borde kräva att de åker kommunalt precis som vi andra och inte tar taxi av bekvämlighetsskäl.

Går de på krogen för våra pengar och dricker alkohol för dem. Sedan borde de redovisa om de bjuder folk på middag med alkohol. Alla vet ju att inom näringslivet får man inte dra av alkohol och det bör vara likadant för riksdagsledamöter. Då de anordnar fester där våra pengar används borde vi också få veta om de sups upp. Hur mycket av pengarna ska gå till festande? Det borde finnas en gräns för hur mycket som ska spenderas där. Eftersom det är våra pengar det gäller har vi väl rätt att veta vad de går till.

Jag har då ingen aning om vad de använder till sina personliga behov och hur mycket som spenderas på annat. Sedan borde de bo i de övernattningsrum som finns och inte få lägenheter på stan. Räcker de inte till så kan man väl göra som man gör med studenterna och ta dit moduler som de kan sova över i. De ska ju ändå bara sova där, för de har ju redan ett hem i sin hemstad. Jag tycker detta ska debatteras.

Lämna ett svar