Sättet att umgås har förändrats

Ser på programmet “Efter tio” med Malou von Siwerts och där tas det upp att våra sociala medier har förändrat sättet v i umgås med våra vänner. I vår värld snurrar det fortare än någonsin och vi ska hinna med så mycket som möjligt på ett dygn. Jag kommer ihåg hur irriterade vi var på pojken när han bodde hemma och hur hans mobil pep och ringde i tid och otid. Under måltiderna lät det hela tiden och det gav inte någon matro kände vi. Men han var ganska oberörd och tyckte att det var helt okej. Att vara uppdaterad om vad som händer är viktigare nu än tidigare.

Blondinbella som är Malous sidekick, säger att när hon ser på tv måste hon ha twitter igång för att kunna läsa kommentarer om programmet och själv kommentera. Det är något som aldrig förekom tidigare men väldigt vanligt idag. Fredrick Federley (C) håller med och är en flitig twittrare som håller kontakt med sina vänner genom det. Man hinner inte träffa alla och det är ett bra sätt att hålla kontakt. Jag själv har mina vänner långt borta och kan inte träffa dem varje dag och då är de sociala medierna ett utmärkt sätt att ändå umgås.

Allt detta är både på gott och ont, men för att inte tappa kontakt med släkt och vänner kanske det enda sättet. Klart att många blir beroende av twitter, facebook och sms, men jag tror att det stora flertalet har det som ett komplement till att umgås fysiskt. Många säger att detta snart är bort och då får det väl bli så då, men så länge det finns kommer åtminstone jag att använda mig av det. Man har inte tid att vänta på brev eller mail utan att kunna skriva en rad till vännerna gör att man får kontakt direkt. Jag ser det även som ett bra sätt att uppdatera mig om vad som sker ute i världen, följa våra politiker och vara mer närvarande i det de gör. Kanske kunna påverka lite också genom att kommentera inlägg.

Lämna ett svar