Som ni alla vet har vi fått en ny miljöminister

Andreas Carlgren fick som väntat avgå och Lena Ek trädde till. Jag hade förhoppningen om att hon skulle ha en mer nyanserad bild av hur man ska ta itu med rovdjursjakten än Carlgren, men tyvärr ska hon försöka ändra på EU:s ställningstagande till det. Med en sådan attityd kommer debatten att bli ännu mer infekterad och alla lobbyister som propagerar för ökad jakt av varg kommer att jobba för det ännu mer.

Jag skulle vilja hårdra detta och säga att de som vill utrota varg , björn och lodjur är rasister. Vi ska ha mångfald överallt och hur skulle det se ut om vi gick ut och sköt alla muslimer. Låter kanske drastiskt men jag vill belysa hur varghatare resonerar. Istället borde en saklig debatt föras där alla får säga sin mening och där en bra kompromiss ska vara målet. Som alltid finns det både seriösa jägare och mindre seriösa som endast vill jaga för sitt eget nöjes skull. Precis som det finns fanatiska vargälskare och seriösa människor som anser att vi ska vårda om vår rovdjursstam.

Kommer inte vår nya miljöminister föra en sådan debatt är jag den första att försöka få bort henne från sin position. Vi måste ha vettiga människor som leder vårt land och kan de inte tillvarata allas intressen på bästa sätt ska de inte ha en ledande position. Då kanske vi ska tillsätta en ickepolitisk människa som leder arbetet med vår miljö. Jag kommer följa hennes göranden och låtanden i sitt arbete och jag uppmanar alla att göra det som vill bevara våra rovdjur och även se till att de som håller djur kan göra det.

Lämna ett svar