Diskussionerna går höga

Många har åsikter om de skuggbudgetar som nu lagts och det är bra tycker jag. Att detta sedan är något som aldrig kommer att genomföras står ju klart eftersom det inte är val idag. Förutsättningarna kommer att vara förändrade vid valet 2014 och det som lagts idag gäller inte då. Alliansen har två år till på sig att göra nya budgetar och vad svenska folket står då åsiktmässigt vet vi inte idag. Men klart är att många anser att socialdemokraternas huller om buller politik upprör. En del som Lena Melin räknar upp vilka avsteg denna budget gör från den som sossarna gick till val på 2010. De förlorade ju då så det är väl naturligt att de måste ändra på den något, jag anser att de skulle varit mer djärva och kommit med mer innovativa saker. Något som får folk att reagera positivt och tänka att nu har de verkligen förändrats.

Keilos tar upp detta med förändring och att den inte kan göras i två steg. Att sitta och gulla i den egna kretsen för att sedan förändra politiken fungerar inte. Jag har inget svar på hur Juholt borde göra men jag är inte heller partiledare. Det jag kan säga är att han inet kan stå och säga att alla svar ska komma i höstbudgeten och sedan inte infria det. Tror att debatten går så hög för att svaren om hur socialdemokraternas politik ska föras inte ges. Alla har haft stora förväntningar på denna höst och så faller allt som en platt pannkaka. Jaha, vad vill de egentligen frågar sig många.

 

Lämna ett svar