Så blev skuggbudgeten klar

Jag ser tyvärr inget nytt i socialdemokraternas skuggbudget och man går på exakt samma linje som vid valen 2006 och 2010. Sverige ska bli ett bidragsland igen och skatterna ska höjas. In i fållan svensk nu ska ditt liv toppstyras av staten igen. Att satsa på högre utbildning är inte riktigt klokt anser jag. Måste man studera tills man har så höga skulder att man aldrig tar sig ur det? Varför inte satsa på lärlingsjobb och se till att folk kommer ut i arbetslivet? Se på Danmark där det fungerar utmärkt. Där måste inte alla studera utan kan skaffa sig kunskaper på plats.

Höjda skatter för alla som tjänar mer än 50000:-/mån är inte bra. Ska inte egna företagare tordas ta ut ordentligt med lön för då blir det inget kvar. Alla drömmer ju om att kunna ha pengar kvar efter att man slitit för det. Vem tusan vill bli chef då skatten höjs så man inte tjänar ett dugg mer än om man var vanlig tjänsteman? Inte jag i allafall.

Sedan undrar jag vad det är för fel att spara, vilket socialdemokraterna verkar tycka. Här ska spenderas pengar och så ska man skapa låtsasjobb för att sänka statistiken. Precis samma linje man alltid gjort. Jag är besviken på socialdemokraterna som inte tycks kunna förnya sin ekonomiska politik. Jag vill ha något nytt och bättre idèer i ekonomin. Att endast göra tvärtemot alliansen är inte nytt eller innovativt utan bara tjurigt och dumt. Det var inte fel på partiledaren de hade utan det är fel på politiken.

Min summering blir besvikelse och jag suckar uppgivet.

Lämna ett svar