Ska vissa få smita undan?

2007 fick vi en ny lag om bidragsfusk, men den inefattar inte reiksdagsledamöter. När jag får reda på sådant blir jag heligt arg och känner att en  lag ska väl gälla alla. Socialdemokraterna vill att kungahuset ska redovisa vad man gör för skattebetalarnas pengar och det är bra, men själva ska de inte behöva göra det. Trots att de får hyran betalad av oss för sk övernattningslägenheter och resor till och från hemstaden. Sedan klubbar de igenom en lag att vanliga svenskar som fuskar med bidrag ska sättas åt, där de själva inte inte innefattas. I skuggbudgeten lägger Juholt 100 miljoner kronor för att komma åt bidragsfuskare, vilket måste kännas ganska genant idag.

Han vägrar prata med journalister och går istället ut på facebook med en historia som han tror vi ska köpa. Hur förbaskat dumma tror han att vi vanliga människor är egentligen? Reden 2001 fick han tillsägelse från riksämbetet att han måste ha bättre koll på vad han gör med skattebetalarnas pengar. År 2009 fick han reglerna på hur det var med hyresbidragen. Ska vi tycka synd om honom för att han struntade i att läsa dem? Det är hans förbaskede skyldighet att läsa dem.

Han skriver också att riksdagen inte har några som helst krav på honom, kan så vara men det är faktiskt våra pengar han roffat åt sig. Vi som arbetar och betalar alla dessa hyresbidrag till riksdagsledamöterna. Jag anser att han ska skämmas ordentligt för att ha gjort detta. Klart att han ska betala tillbaka pengarna och jag tänker inte klappa honom på huvudet för att han är duktig. Det mest renhåriga hade varit att prata med pressen och erkänt att han inte brytt sig om att läsa reglerna och tagit konsekvenserna av detta.

För övrigt så anser jag att Juholt bör avgå.

Lämna ett svar