Följer debatten angående Juholt

Vad jag ser är att många är besvikna på Juholt och anser att han skadar det socialdemokratiska partiet mer än han tillför. Såg ett inslag på tv4 där han intervjuades och sade rakt ut att han inte var sambo. Klart är att han bott i sin fästmös lägenhet sedan 2007 och vi betalat hyran för dem. Det tycker han är kulbo tydligen. Jag vill också vara kulbo så hör upp alla: går ni med på att betala vår hyra? Det verkar vara jätteroligt.

Sedan blev jag besviken på att Juholt inte ställde upp i gårdagens debatt i agenda. En debatt som är seriös och kunde ha fått fokus på politiken istället för hans fiffel. Istället ställer han upp i ett oseriöst program som robin, där det bara babblas en massa strunt. Jag får den uppfattningen att Juholt inte tar sitt uppdrag på ett seriöst sätt, utan endast vill stå i strålkastarljuset. Han kanske skulle bli komiker istället för nog kan han få oss att skratta med sina miner och hitlermustasch.

Att sedan de överiga i partiet vill göra denna grova förseelse till en bagatell, gör inte saken bättre. Det var ju de som ville ha en helt okunnig människa i ledningen och då borde de ha väglett honom i alla frågor. Någon borde ha granskat hans ekonomi och boendeförhållanden så att medierna inte hade kunnat få upp ett drev. Nu har politiken totalt glömts bort och ingen kommer ihåg vad skuggbudgeten innehöll. Juholt får all uppmärksamhet i negativ bemärkelse och politiken ingenting.

Med detta förlöjligar han politiken och vem kan se honom som statsminister? Inte jag för jag skäms över att en partiledare gör såhär. Visst är det bra med lite humor men detta är inte humor, det är att visa hur okunnig man verkligen är. Hur ska en sådan människa kunna styra ett helt land? Socialdemokraterna hade behövt Margot Wallström och jag beklagar att hon inte ville ha jobbet. Där hade de haft en intelligent och seriös partiledare. Nu tycker jag att de ska sätta sig ned och fundera på om det verkligen är så klokt att ha kvar Juholt.

Lämna ett svar