Jag vill ha klara skillnader i politiken

Varje väljare ska kunna märka skillnaderna mellan de olika alternativen. Där är sverigedemokraterna bra för de har sin egen politik där väljarna kan ta ställning för och mot. Miljöpartiet har också ett eget signum som gör att jag som väljare kan se vad de vill och jobbar för. Jag trodde att Göran Perssons försök att närma sig moderaterna skulle suddas ut och nu var det den socialdemokratiska politiken som gällde. Men istället lägger de ett kalkeringsblad över allianspolitiken och kör samma politik. Lite småändringar här och där görs för att lura oss, men skillnaden märks knappast.

Är de så rädda för att föra ut sin egen politik? Vad får dem att tro att vi väljare ska välja en sämre kopia av den regering vi redan har. Man blir så besviken. Varför har det blivit såhär? Kanske för att att socialdemokraterna inte klarar av att föra sin egen politik på 2000-talet. Vi hade ett bidragsland och det ville inte svenskarna ha. Men sossarna har inte kunnat komma bort från det och lever fortfarande på det. Kan man få bidrag så ska man se till att få ut det mesta av det.

Övriga partier i alliansen har haft svårigheter att profilera sig vilket gjort att de nu byter ut sina partiledare. Problemen att visa en skillnad mot moderaterna har medfört svårigheter för alla partier och nu måste man lyckas annars är risken stor att de försvinner.

Lämna ett svar