Semester 2010 Moseldalen

Förra året ville vi inte åka så långt på vår semester. Det innebär ju en viss risk med vädret och vi kände att det var helt ok. Vi räknade med att det kunde bli en hel del regn och mulna dagar. I gengäld skulle vi åka korta sträckor och vila mycket mer. Kanske hinna läsa någon av alla böcker som vi brukar ha med oss. Unkas var ganska ny hos oss och vi hade aldrig varit på semester med honom tidigare, så vi visste inte heller hur det skulle gå. Han kanske skulle bli otålig och tycka det hela var pest och pina. Så vi bestämde oss för att åka ner till Moseldalen och en tur runt själva floden.

Sagt och gjort så packade vi in oss i Pärlan och åkte iväg. Som vanligt hade vi sett ut några ställplatser för de första nätterna. Den första natten stannade vi i Heiligenhafen och hela resan ned dit gick bra. Hundarna fick stanna i husbilen under överresan mellan Rödby/Puttgarden. En radio fick vara på så de hade lugnande musik. Unkas ville gärna sitta framme vid oss och titta ut, men han är rätt stor och klumpig.

Vi hade fint väder då vi startade från Heiligenhafen och tänkte att vi skulle hinna en bra bit söderut. Mot eftermiddagen kände vi att något var fel och solen lyste från fel håll. Vi borde ha den rakt framifrån då vi åkte söderut, men vi hade den bakifrån och gps-Lennart var ovanligt tyst. Så vi stannade när vi såg en skylt som sade 6 mil till Flensburg. Vad jag visste så skulle vi inte passera den staden.

Mycket riktigt vi var på väg norrut till Flensburg som ligger på gränsen till Jylland. Vi hade åkte en stor böj och var på väg norrut mot Danmark. Vår lille Unkas hade lyckats rycka loss kabeln till gps:en. Jag kopplade in den igen och efter att ha letat efter en ställplats, programmerade jag in koordinaterna. Vi fick köra några mil ut mot kusten och till en helt annan flod än vi hade tänkt oss från början.

Det var en fin ställplats vid Elbe med havsutsikt och med solen som värmde gott satte vi oss ute. En bit bort fanns det fina gångvägar som vi kunde promenera med hundarna. Vi hade lite vind så det fläktade skönt då det var mycket varmt. Vi hade närmare +30 och det var mer än vi hade trott att vi skulle ha på denna semester. En extra tur gjorde ju inget då vi var på semester.

Kommentera