Diskussionernas vågor går höga

Jag läser ledarna i både expressen och aftonbladet som handlar om Juholtaffären och kan bara hålla med. Detta gynnar endast alliansen och försvårar för socialdemokraterna. Vill t ex miljöpartiet samarbeta med en partiledare som förknippas med fiffel? Även om han inte blir åtalad så kommer han i människors ögon ha stämpeln på sig. Sen spelar det ingen roll att han är man folk förlåter inte så lätt ändå. Det finns en orsak till att chefer inom näringslivet får sluta för minsta lilla förseelse. Att skada ett företags namn kan leda till att affärer inte blir av och man förlorar åtskilligt. Man gör allt för att skydda namnet och det företaget står för.

Att sedan säga att socialdemokraterna inte orkar att välja en ny ledare är löjligt. Det är otroligt att det inte skulle finnas någon som kunde ta den rollen inom ett så stort parti. Kan de inte enas om en ersättare bör man kanske fundera på om att lösa upp partiet och bilda ett nytt eller kanske två nya. Det vi nu ser är kanske att en ny politisk ordning håller på att bildas. Något som är nödvändigt för att foket ska kunna få ett parti som stämmer mer överens med hur dagens samhälle är. Det känns lite som så.

Att partiet håller på sin partiledare hjälper inte om väljarna vänder ryggen till. Då kan de sitta där och tycka synd om tills de blöder. De borde ta reda på hur väljarna vill att de ska agera och sedan följa det. Vill man att Juholt ska avgå så är det bara att vaska fram en ny partiledare. Så är det bara. Men det bara om de vill ha kvar det socialdemokratiska partiet i den form det är idag. Det kan ju inte ha undgått partiledningen att folk är upprörda och med lite personkännedom borde de förstå att denna våg är enorm och svår att komma över.

Lämna ett svar