Drevet är igång

Precis som jag misstänkte är drevet mot Juholt igång nu.  Dagens nya är att han reste till Vitryssland med sin sambo Åsa och för riksdagen kallade han det studieresa. Men i en intervju med Cecila Hagen sade han att det var en semester. Saken är den att han skulle vara borta i 11 dagar vilket han fick ca 12000:- i förskott för. Men i reseberättelsen blev det endast 4 dagar. Det blev alltså pengar över som han skulle betala tillbaka, vilket han inte gjorde. Själv så nämnde han denna resa kort vid pressintervjun men då asde han att han reste dit för att lämna saker och sedan återvände han hem.

Möjligen har sambon delat hotellrum med honom och då ska han endast ha hälften av beloppet för den vistelsen. Jag känner att det börjar bli lite för mycket av det goda nu och det kommer säkert fler exempel på hur han roat sig för skattepengar. Det går inte att stoppa det drev som nu dragit igång. Som jag skrev i gårdagens inlägg har partistyrelsen och gruppledarna för distrikten fortsatt förtroende för Juholt. Men det är ganska uppenbart att de måste säga så eftersom de har honom som chef. Han har ju satt dem på dessa positioner för att de redan från början är på hans sida. De kan inte gå mot honom för då blir de av med sina jobb.

I eftermiddag vid 16.00 ska Juholt träffa alla riksdagsledamöter och ge svar på deras frågor, men redan nu finns det röster som anser att han bör ta en time out åtminstone under den utredning som nu satts igång. Allt detta som nu uppdagas överskuggar alla andra frågor som rör de socialdemokratiska inriktningarna. Så jag håller med de som anser detta. Nu måste han för en gångs skull tänka på partiets bästa och inte sig själv. Inte klamra sig fast i en ohållbar sits. Sedan tror jag faktiskt att han aldrig kommer att kunna bli statsminister efter detta.

Lämna ett svar