Krav från VU

Det har kommit fram att VU inom socialdemokraterna ställt krav på Juholt om han ska sitta kvar och det är bland annat att han ska  göra om sin stab. Men i tv4:s nyhetsmorgon säger han att Tommy Waidelich ska sitta kvar och att de två ska vara ett radarpar vilken staben ska byggas runt omkring. Jag hade sett att han låtit kompisen gå och sett till att anställa en kompetent ekonomisk talesperson. Men tydligen kommer det bli fler fadäser i ekonomifrågorna framöver. Kan det vara så att Juholt har en släng av adhd? Han har svårt att göra ordentliga förändringar och måste ha någon kvar som gör att han känner sig trygg.

Fler krav från VU har också varit att han måste förankra sina uttalanden hos staben innan han går ut med det. Tyvärr så är han alldeles för spontan för att göra något sådant och efter en tid så kör han på i vanlig ordning. Han kommer naturligtvis hålla sig i skinnet ett tag, men när han tror att han övertygat de andra så är han tillbaka i gamla spår igen. Det går att lära gamla hundar sitta men släpper man dem lösa så återgår de i sina gamla vanor. Socialdemokraterna har en tickande bomb som partiledare och jag har en känsla av att han tror sig veta bäst i alla lägen.

Hans berättelse om att han smugglat tryckpressar till Polen och blivit satt i fängelse är en helt uppdiktad historia så benämningen Ljugholt passar på honom. Vad mer ljuger han om? Att han trodde att han gjorde rätt angående bostadsbidraget? Han visste helt klart att han gjorde fel men var inte så intelligent att han förstod att det skulle komma fram. Men som man bäddar får man ligga och det är vad socialdemokraterna nu kommer att erfara. Men för oss andra kommer det bli enormt roligt att följa alla tabbar som Ljugholt gör framöver.

Lämna ett svar