Inkompetens

Katrine Keilos är en av ledarskribenterna i aftonbladet som tar upp problemet med inkompetens inom det socialdemokratiska partiet. Det är något jag försökt peka på under en lång tid och sett som orsak till att man väljer den partiledare man har. Eftersom man hela tiden tar folk ur de egna leden skolade i ungdomsförbundet och värdesätter solidaritet istället för kompetens blir det såhär. Man får en ledare som inte klarar av sina egna affärer och inte förstår allvaret i det han gjort. Slänger ur sig en massa floskler som han sedan tar tillbaka nästa dag. Intelligenta människor förstår inte ett dugg av detta.

Den kris som uppstått gör alla handfallna och det blir bara en enda röra. De har inte en enda aning om hur man tacklar media eller ska agera i övrigt. Problemet är inte endast förtroendet för Juholt utan för hela partiet. De har inte lyckats komma ut med ett riktigt partiprogram och riktlinjer för vad de ska arbeta för. Istället tar de bort värderingar som socialdemokraterna alltid haft och folk vet inte vad de ska tro. Några tappra socialdemokrater håller fortfarande på partiet men jag tror att de inners inne hoppas på något som aldrig kommer att ske med den partiledning som nu är. Tidigare ledare har alltid satt partiet främst och Sverige men de som nu är sätter sin position och inflytande främst. De är så måna om sig själva att de inte förstår att de förstör.

Man tappar respekten för socialdemokratiska partiet och det framstår inte som ett regeringsalternativ. De två unga språkrören i miljöpartiet får mer respekt från min sida och Annie Lööf har visat att hon kan axla partiledarskapet bättre än Juholt. Man ska skaffa sig respekt och inte folkets kärlek det får man hitta i privatlivet hos sina närmaste. Ingen vill ha en ömklig ledare som man ska tycka synd om.

Lämna ett svar