Tack för det Juholt

Ja så säger säkert många i alliansen idag, då förtroendet för Juholt dalat som en gråsten i vattnet. Fyra av tio har tappat förtroende för honom och tänker inte rösta på socialdemokraterna i nästa val. Antingen röstar de inte alls eller så får något annat parti deras röst. Många ser vänsterpartiet som enda parti nu då socialdemokraterna drar åt höger. Att Juholt ska lyckas vända allt tror inte jag då han först måste få tillbaka sina egna ute i landet, ena partiet som är så sargat, för att till sist locka tillbaka väljarna.

Tydligen ska han coachas av Ingvar Carlsson och vem kommer ihåg honom och vad han gjorde? Han var den som fick ta över då Palme mördades och det enda han gjorde var att förvalta arvet efter honom. Redan då var partiet splittrat och han lyckades åtminstone hålla ihop det. Men den anda som fanns då är inte kvar idag och jag tror inte att den kommer igen eftersom världen förändras och folk förändras. Det är nog socialdemokraternas största dilemma att de inte följer med tiden. De klarar inte av att anpassa sina värderingar i nutiden utan lever i historien och nu har Juholt lyckats rasera dem med.

Han ska resa runt i landet för att prata med sina partivänner, men om de inte vill prata med honom då? Vill verkligen Reepalu ha något med honom att göra efter sveket? Skåne har alltid varit ett starkt fäste för socialdemokraterna, men om Reepalu som har ett starkt stöd vänder ryggen till och kanske avgår så borgar det för andra partier att ta väljare från dem. Om inte Reepalu gör det så kan det också bli så att väljare ser det som ett svek och hoppar till andra partier.

Problemet är att Juholt inte förstår att han inte har kvar några sympatier ute i landet, utan han tror att har han bara sin närmaste stab bakom sig så kommer han att vinna. Det är ju det enda han tjatar om i intervjuerna att han har partiledningen bakom sig. Så jag tvekar inte om att han kommer att avgå utan frågan är bara när.

Lämna ett svar