Debatten om Juholts förhavanden fortgår

Även om media inte skriver speciellt mycket om detta längre så fortgår den runt om i landet. Krönikor, bloggar och twitter diskuterar hans förehavanden fortfarande. Det många är upprörda över är att han tycks tro att det endast är hyran till lägenheten som drog upp alla upprörda känslor. Han säger att det endast var en fråga som drog upp till ett helt moln. Man undrar lite om han inte läser tidningar och följer sociala media. Det borde vara av stort intresse för en politiker att veta vad som sägs ute i landet. Någon socialdemokrat fnyste föraktfullt åt t ex att Bildt har en blogg och twittrar. Jag skulle vilja att fler var lika aktiva, så vi väljare kan se vad de gör och ställer sig i vissa frågor.

Jag har genom att läsa bloggar lärt mig att VU inte kan avsätta Juholt, vilket jag trodde och säkert många med mig. Det är endast kongressen som kan göra det, och nästa är 2013 vilket är mycket nära nästa val. Alltså har socialdemokraterna inget val, utan de måste leva med en partiledare de inte är nöjda med. Han hade kunnat avgå självmant men det vägrar han, i någon slags övertro på sig själv. Därför blev det denna kovändning från delegaterna i vu efter mötet. De var tvungna att ställa sig bakom honom, vad de än anser innerst inne.

En tråkig situation för alla dem som hade hoppats på något nytt och en nytändning inom partiet. Luften har gått ur alla och hur ska de kunna få tillbaka lusten, då ingen tror på Juholt längre. Ingen ser honom som en blivande statsminister utan nu får de uthärda åren fram till valet. Såvida han inte klantar sig ännu mer. Detta har han vetat hela tiden och därför kunde han säga i alla intervjuer att han inte planerar att avgå. Det är så man tycker synd om alla socialdemokrater, trots att de på grund av okunnighet gick med på att välja honom.

Nu har han gått med på att byta ut sin stab, anlita en mentor (Ingvar Carlsson) samt anlita coacher, åka runt för att bygga upp förtroendet igen. Men jag tror inte att han för ett ögonblick tänker fullfölja det, utan detta har han lovat för att lugna alla. Lite av det gör han och sedan kör han på som vanligt igen. En extreme makeover som vu vill se kommer aldrig att äga rum.

Lämna ett svar