Riksdagsledamöternas samvete

Det verkar som att samvetet hos fler riksdagsledamöter har vaknat efter avslöjandet om Juholts fusk. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så är det fler av dem som inte tänkt efter om det bidrag de får är riktigt. Något bra kom ut av drevet efter honom. Reglerna har skrivits ned och finns nu att läsa för alla, vilket de verkar ha gjort och nu rättar till sina hyresbidrag. Men det är mycket beklagligt att deras samveten verkar vara så rymliga. Så Juholt har endast gjort vad alla andra också gör. Fast det verkar bara vara Juholt som låtit oss betala sambons hyra och gått längre i fusket än andra. Nu ska jag låta det vara osagt, då det kan komma fram att fler utnyttjat systemet lika långt.

Vi ska inte tro att de som sitter i riksdagen är några övermänniskor, men vi kan kräva att de lever som de lär. De ska ha en hög moral och tänka på att de faktiskt är förtroendevalda. Ärlighet varar längst och jag anser att nu då reglerna finns svart på vitt, ska de som inte följer dem straffas precis som vem som helst. Jag försvarar inte Juholt, utan tycker fortfarande att han ska stå till svars för sina tilltag. Att han i laglig mening inte gjort något fel innebär inte att det är moraliskt rätt.

Jag beundrar den journalist som suttit och granskat alla dokument i riksdagen. Detta har fått upp våra ögon för det fusk och den omoral som reagerar i vår riksdag. Nu hoppas jag att regelverket ses över och skärps åt.

2 svar på ”Riksdagsledamöternas samvete

  1. think everything wrote|said|published}|I believe everything wrote|said|published}|I believe everything wrote|said|published}|I believe everything wrote|said|published}|What you wrote|said|published}} was very logical|made a ton of sense}. But, what about this? this,} suppose you were to write a killer title}?|added a little content?|composed a catchier post title?} I ain’t suggesting your content is not good.|I am not suggesting your content is not good|I mean, I don’t want to tell you how to run your blog}, however suppose you added {a post title|something|a title}} folk’s attention?|to maybe grab a person’s attention?|that makes people desire more?} I mean is kinda vanilla. You could look at Yahoo’s home page and watch how they create} post headlines to grab people to click. You might add a related video or a related pic or two to grab readers interested about everything’ve written. In my opinion, it could make your {posts|blog} a little livelier.|

Lämna ett svar