Alla förundersökningar mot Juholt läggs ned

Anmälarna är inte berättigade att begära undersökning angående hyresbidrag, bilersättning eller studieresa (semester enligt Juholt själv). Det måste komma från någon part som har intresse av pengarna. Detta säger inte att han gjorde rätt eller att det är moraliskt riktigt att göra så. Inte ger det så bra signaler till väljarna heller för även om man inte är rättsligt dömd, kan man vara dömd i folks ögon. Nu slipper Juholt i allafall en rättslig process som med all säkerhet fått honom att avgå i förtid. Jag har sagt det förut och säger det igen att jag inte litar på honom, men jag ser hellre att han tvingas avgå på grund av inkompetens än detta.

Något jag reflekterar över är vilka signaler detta ger till folket. Antagligen spär det på politikerföraktet och “att göra en Juholtare” blir ett begrepp för gemene man/kvinna. Inte bra alls. Nåväl det är något som socialdemokraterna får jobba på och fortsätter alla motsättningar inom partiet så kan jag bara tycka synd om Juholt. Att “kriga” på två fronter har aldrig lett till seger. En annan sak jag känner är också det att jag är glad att inte vara politiker. Det är bättre att driva en blogg och kunna kritisera hur mycket man vill.

Lämna ett svar