Hur är det med jämställdheten i moderaterna?

På konventet i Örebro har diskussionerna mest gällt jämställdhet mellan kvinnor och män. Reinfeldt och Borg vill att man ska kvotera in kvinnor i bolagsstyrelserna, medan resten av partiet inte vill det. Ett bakslag för de båda och ett pekfinger om att de måste förankra sina förslag bättre i partiet. Verkar vara ett vanligt dilemma i många partier. Vi kunde ju läsa om hur Juholt och Waidelich fick göra om sin skuggbudget efter att ha fått bakläxa av partimedlemmarna.

Jag är inte heller för kvoteringar av olika slag, då det känns förnedrande. Ska man väljas in i en styrelse eller liknande så ska det vara på meriter inte på grund av att man är kvinna. Men jag tycker absolut att det behövs fler kvinnor i styrelser och på chefsbefattningar. Men det är svårt eftersom det verkar vara lite av ett kompisgäng som figurerar på alla dessa positioner och att komma med i detta är inte lätt. Så kontakter verkar vara ett måste i dessa sammanhang.

Filippa Reinfeldt knäppte sin man på näsan i frågan om barnledigheten och fick medhåll från sina partikamrater. Det blir inte inskrivet i partiprogrammet att pappor ska tvingas att vara hemma en viss tid. Där håller jag också med henne eftersom det ofta är inkomsten som styr vem av föräldrarna som stannar hemma. Faktum är att männen ofta har högre lön och det inte kommer att ändras inom den närmaste framtiden, så det blir vi kvinnor som tar hand om barnen den största tiden. Inte för att vi vill utan för att familjens ekonomi måste gå ihop. Så en ändring i lönesättningen är det som ska prioriteras, för då kommer detta att ändras automatiskt. Inte med kvotering i olika sammanhang.

Lämna ett svar