Jag förstår hatet

Men jag förstår inte hur man kan göra så mot en människa som redan var död, innan han dog fysiskt. Hur kan man släpa runt på en kropp och då människan ber för sitt liv slå och dra i honom. Det är inte värdigt och jag tycker inte att de som gjorde detta är bättre än den diktator som gjorde så mot folket. Varför sjunka till en så låg nivå? Hade det inte varit bättre att ställa Gaddafi inför rätta och konfrontera honom med det han gjort under sina 42 år? Att äntligen kunna få se hur han förstod vad han gjort. Nu dog han en mycket ovärdig död och var säkert inte medveten om varför. Det hade plågat mig mer om jag varit libyer.

Att sedan läsa hur man ställer ut liken efter honom och hans son i ett affärscentrum känns bara makabert. Jag känner bara avsky inför detta. Det är bara en kropp och själen har redan åkt vidare. Att skända en död kropp kan inte ge tillfredställelse och vilka sår läker det? Människan är fruktansvärd och en mobb är värre än ett drev men kan göra lika ont. Trots att människan gjort mycket ont så kan inte hans död läka något. Att konfrontera honom hade varit det enda rätta. Jag förstår att folk hatar honom men inte denna skändning. Han är död och kan inte göra ett dugg ont mer så lämna honom att ruttna i en grav. Gå vidare med livet och gör något bättre av det. Bilder av allt det avskyvärda vill jag inte visa, de kan ni se själva i kvällspressen.

2 svar på ”Jag förstår hatet

  1. Hey There. I found your blog using msn. This is a very well written article. I’ll be sure to bookmark it and come back to read more of your useful info. Thanks for the post. I’ll definitely return.|

Lämna ett svar