Med tanke på politikers ekonomi så kan de behöva hjälp

Nu tänker jag på Juholt och hans sjabbel, samt det som aftonbladet skriver om Borgs, Hägglunds och flera andras ekonomi. Det verkar som att en del belånat sina hus upp till skorstenen och över det. Så det borde kanske finnas en ekonomisk rådgivare i riksdagen för de som arbetar där. Nu tror jag faktiskt att Borg har belånat sitt hus med vilje och det är någon slags planering. Han sitter ju trots allt inne med förhandsinformation om hur Sveriges ekonomi är. Om det inte skulle vara så är det verkligen illa och en rådgivare vore bra för dem.

Att aftonbladet nu skriver om detta tyder på att de två journalisterna suttit och granskat alliansens ministrar för att försöka hitta något lika gravt som det Juholt gjort. Jämvikten ska väl hållas och när man haft drev på socialdemokraterna, så måste man försöka ha ett på någon i alliansen. Lite skrattretande är det i allafall att de inte hittar speciellt grava saker. Att belåna sitt hus är faktiskt inte olagligt och det är de egna pengarna de spenderar i så fall. För det är anmärkningsvärt att inet en enda socialdemokrat, vänsterpartist eller miljödemokrat nämns. Det finns säkert en del av dessa politiker som också belånat sina hus.

Så hädanefter tänker jag kolla journalitiken och dess utövare i kvällspressen. Jag tänker kritisera dem och sedan bryr jag mig inte om vem eller vilka de skriver om. Ska de få sköta politiken och vilka som sitter i regeringen? Absolut inte utan det är vi väljare som ska göra det. För nu känner jag att journalistiken börjar bli alltför smutsig. Visst är det bra att de avslöjar saker men att sitta och leta efter sådant är äckligt.

Lämna ett svar