Ser på nyhetsmorgon i tv4

Blandad kompott av nyheter och annat. En reporter är ute i Stockholm och berättar om människor som occuperat ett en stor ek, som tydligen ska sågas ned. Det är ett gammalt träd och folk är mycket upprörda för detta. Tydligen är den full av mask och man befarar att det ska ramla sönder och rakt över gatan. En man intervjuas och säger att detta har blivit en riksangelägenhet. Då hajjar jag till. Jag bor inte i Stockholm och hade ingen aning om att eken var gammal och ens stod där. En riksangelägenhet innebär att vi alla runt om i Sverige också borde bli upprörda.

Är detta något typiskt för de som bor i Stockholm? När något sker där så tror de att hela Sverige bryr sig. Jag har inte en enda synpunkt på om de måste såga ned trädet, eftersom jag aldrig sett det eller kommer att göra det. Tror inte en enda stockholmare skulle bry sig om man sågade ned ett gammalt träd i Malmö. De skulle bara fnysa föraktfullt och anse att de inte bryr sig ett dugg.

Så kära stockholmare snart måste ni inse att allt som sker i huvudstaden inte är en riksangelägenhet. Vi har andra saker att bry oss om som t ex att avgiften över Öresundsbron är för hög, att det är skottlossningar i Malmö alltför ofta, att Juholt kommer till Reepalu idag för att göra avbön och massor av andra saker. Ett träd i Stockholm är inte en riksangelägenhet. Jag kan inte engagera mig i att de sågar ned ett maskätet träd, uppe i norr, hur gammalt det än är.

Lämna ett svar