Lilla Sofia vad fick du det från?

Idag läser jag om Sofia Arkelstam som snubblat ordentligt i historien. Att påstå att moderaterna eller dåvarande högerpartiet var de drivande för införandet av allmän rösträtt, är helt galet. De var faktiskt helt mot detta och gjorde allt för att det inte skulle ske. Hon fick ta tillbaka påståendet och det är bra, för rätt ska vara rätt.

Högerpartiet var tidigare ett parti endast för höginkomsttagare och det är faktiskt Reinfeldt som infört förändringarna i moderaterna. Han började en förnyelse då världen ser helt annorlunda ut idag än då det gamla partiprogrammet skrevs. Detta har ju gjort att fler röstar på moderaterna och känner att de har något som Sverige behöver. Det klassamhälle vi hade tidigare som indelade folk, finns inte idag då arbetsmarknaden har förändrats. Det är ju detta som socialdemokraterna inte riktigt hängt med på och hoppet stod ju till Juholt. Han skulle komma med nya idèer som skulle innebära förnyelse. Nu har ju det stoppats upp åtminstone tillfälligt och starka krafter motarbetar även detta.

Socialdemokraterna var det parti som tidigare stod för förnyelse och införde en hel del reformer. Så Sofia får nog bättra på sina kunskaper innan hon uttalar sig. Tyvärr så var Göran Persson den som började nedmontera partiet och sedan har det inte gått så bra. Att moderaterna nu gått i täten för förnyelse är ju rätt nytt och det ska vi komma ihåg.

Lämna ett svar