Det är rätt anmärkningsvärt

Just det att de länder som har stora ekonomiska problem är styrda av socialdemokrater. En politik som bygger på stora offentliga sektorer och bidrag tillbefolkningen faller ihop som korthus. Man har lånat sig till krisen av banker och andra länder som ju vill ha tillbaka sina pengar, som inte finns hos dessa regeringar. Nu skyller man på euron och att det är den som sett till att det blivit såhär, vilket inte är sant. Folkomröstningar har hållits och folket har sagt ja till denna valuta.

Berlusconi påstår att Italien är ett bättre land än Sverige och hur han bygger sitt uttalande på det är en gåta. Han är en mediemogul som tagit makten i ett land som har ett politiskt kaos. I Sverige har vi haft turbulens men inte något som ens påminner om det i Itallien. Många har klagat på att Borg är snål och borde spendera mer av statens pengar, vilket han inte gjort. Att ha framförhållning är a och o för en ekonomiminister. Hade socialdemokraterna suttit vid makten med Waidelich som minister så kunde vi ha varit i samma sits.

Reinfeldt lovar att svenska skattebetalare inte ska behöva betala grekerna, utan det är bankerna som ska stå för det. Vilket känns betryggande. Hoppas bara de kan arbeta fram en sådan lösning. I detta perspektiv känns Juholts löften som vanskliga och ogenomtänkta. Bara att titta på Juholtsnurran och se hur mycket han lovat, samt kostnaden för det. Vem ska betala allt detta? Meningen är att vi ska göra det. Frågan är om vi verkligen är beredda att göra det.

Lämna ett svar