Lyxfällan i storformat

Många är inte medvetna hur fruktansvärt illa det är ute i Europa, när det gäller ekonomin. Ikväll ska de träffas i Bryssel igen för att försöka komma på en lösning. Men det är inte så enkelt att alla kan bidra med pengar, eftersom de inte finns i dessa länder. Kina och Brasilien har gett besked om att de är villiga att bidra med pengar, men det fattas fortfarande ungefär hälften. Då talar jag inte om miljoner utan miljarder euro som idag inte finns.

Många är förbannade på bankerna, men det är inte bara deras fel. Regeringarna har betett sig som det vi brukar se på lyxfällan i storformat. De har lånat för att betala lån och därmed skaffat sig ännu större lån. Handlat på krediter istället för att spara. Ganska enkelt att begripa att det aldrig kan fungera att göra så. Att sedan regeringar gör på detta viset är ofattbart. Vi ska också vara medvetna att detta har pågått under lång tid. Det är ingenting som skett över en natt. Inte en enda har sagt stopp, när man märkt att det håller på att gå överstyr.

Tyvärr är det folket som valt dessa regeringar och de har verkligen misskött sitt arbete. Inkompetens i ordets största bemärkelse. Jag förstår att grekerna är vansinniga och protesterar högljutt, men de har levt över sina tillgångar utan att veta om det. Det värsta är att det kommer att drabba oss, trots att vi inte har euro. Sedan spelar det ingen roll om vi är med i eu eller inte. Hela Europa kommer att drabbas och även resten av världen. En del mer och andra mindre. Vi måste ha banker och de måste ha pengar, annars kommer de att kräva tillbaka alla sina lån. Tänk, vad det kommer att innebära. Ska alla som lånat pengar i banken betala tillbaka så kommer folk att få gå från sina hus, lägenheter och lämna tillbaka annat de köpt för pengarna.

Med detta vill jag bara säga att vi måste förstå hur allvarligt det ekonomiska läget verkligen är.

2 svar på ”Lyxfällan i storformat

  1. Useful information. Lucky me I found your web site by chance, and I’m surprised why this accident didn’t came about in advance! I bookmarked it.|

Lämna ett svar