En vecka till av väntan

Det har vi kvar tills vi får hem vår ny husbil. Så denna helg blir det slutstädning av Pärlan, som jag hoppas kommer att bli väl omhändertagen av någon ny ägare. Vi har älskat denna husbil som är vår första och tänk så många resor vi gjort tillsammans. Nu byter vi till en sprillans ny Mc Luis då vi känner att vissa saker inte är riktigt som vi skulle vilja ha det. Pärlan har en sk fransk bädd, vilket innebär att sängen är endast 120 cm bred och mannen har vissa problem att komma ur när han behöver. Vi blir inte yngre och nu orkar vi inte svinga oss ur bädden. Med en stor hund i sängen har det blivit trångt och då en av de andra hundarna också vill ligga mellan oss är det hopplöst. Så vi känner lite att vi växt ur Pärlan.

Nya Maccan som vi kallar den har två långbäddar 80 cm/säng som vi kan göra till dubbelsäng med en skiva mellan. Då får vi en nästan 2 meter bred säng. Vilken lyx va? Sedan är toaletten längst ba, vilket innebär att mannen inte behöver vara gymnast för att ta sig dit. Visserligen är den nya husbilen 40 cm längre och det behöver vi egentligen inte, men med backkamera ska det fungera även i italienska och franska städer. Sedan får vi större tankar som gör att vi inte behöver tömma så ofta. Vi står ju på ställplatser som ibland inte har tömmning och ibland står vi i två dygn. Då är det skönt att slippa snåla på vattnet. Ja, den nya husbilen har de fördelar vi känt att vi vill ha.

Så nu är vi väldigt spända att få hem den och ska försöka åka ut en helg innan vi ställer den för vintern. Nya platsen framför huset är klar och väntar på Maccan. Att det blir vinter nu är liet frustrerande eftersom vi gärna hade åkt ut fler gånger. Det är ju vår hobby och vårt sätt att leva.

Lämna ett svar